Sala-de-joc

Aquest diumenge ben d’hora, el primer equip del CE Santa Eugènia va rebre a Can Ninetes l’Associació d’Escacs Rubinenca, de Rubí (Vallès Occidental) amb motiu de la segona jornada de la Segona Divisió Nacional de la Lliga Catalana d’escacs . Ens superaven en rànquing en nou dels deu escaquers però amb diferències poc significatives donat que l’Elo de Barcelona sol ser més alt que el de Girona.  El nostre equip s’ha reforçat amb en Rex Torsten, qui tornava als escacs després d’una llarga absència. Amb ell, i quan puguem comptar amb en Jesús Caballero, tindrem més garanties per afrontar els partits decisius de la temporada.

Amb poques jugades, el nostre número 1, el Mestre Català Lluís Casanellas, va haver de plegar després de deixar-se caçar la dama. Tot seguit arribava l’empat: en Jordi Vidal fent de 9, sacrificava la dama per fer mat, motiu per estar-se tota la setmana amb un somriure als llavis.

El rival d'en Jordi Vidal no ho veia gens clar.
El rival d’en Jordi Vidal no ho veia gens clar.

El nostre número 2, en Gerard Cano, es va defensar contra una escocesa plantejant enrocs oposats i tot i que el seu rival dominava la columna de dama, no tenia entrades. Un peonet d’en Gerard va avançar per les línies enemigues creant el pànic i obtenint un avantatge que va saber consolidar. En Rex Torsten va plantejar amb blanques una anglesa ben simètrica i encara que el negre va defensar-se d’un cop clàssic en aquestes posicions, en Rex va insistir en fer-lo, quedant les seves peces desorganitzades però amb una sòlida estructura de peons. El negre no va saber trobar el pla correcte i va es deixar perdre fins a tres peons i la partida. En Jordi Barraca amb blanques va plantejar un esquema original contra la defensa francesa. Jugant pràctic i sòlid, va arribar a un final de dames igualat que va conduir a l’empat.

Jaume-Rodríguez-i-Jordi-Barraca

No vaig poder seguir les partides de Simón Mogro, Arnau Clot, Jaume Rodríguez i David Arribas perquè la meva partida va exigir que m’estigués amb els colzes clavats. L’anècdota és que no sabia que la meva era la darrera partida i la que decidia el resultat del matx. Quan ja ensumava el mat, veia que el rellotge feia pampallugues. Me’l mirava i jugava. Quan estava desolat perquè vaig deixar escapar el mat i la partida s’havia d’allargar força estona més encara que amb prou avantatge meu, vaig tornar a mirar el rellotge per adonar-me que aquelles pampallugues m’avisaven que el meu rival feia estona que havia perdut per temps.

Un bon empat per donar-nos confiança encara que la setmana vinent ens enfrontarem al segon equip del CE Gerunda, amb una alineació que els situa com a aspirants a l’ascens.

 

Primer equip

Els resultats de la resta d’equips del CE Santa Eugènia van ser els següents:

Primera Gironina: Santa Eugènia B, 3 – PB Lloret A, 5

Segona Gironina grup nord: Santa Eugènia C, 1,5 – Figures D, 4,5

Segona Gironina grup sud: Santa Eugènia D, 3 – Olot D, 3

Tercera Gironina grup sud: Santa Eugènia E, 1 – Palafrugell C, 3

Maria

La veterana Josefina Casas va empatar.