Diumenge al matí es va disputar la vuitena jornada de la Lliga Catalana d’escacs i els resultats que van obtenir els diferents equips del club fan preveure una darrera jornada, la novena, pendent dels whatsapps ja que l’A i el B no depenen d’ells mateixos per a aconseguir els objectius marcats.

EMPAT DEL PRIMER EQUIP

MC Lluís Casanellas i Gerard Cano jugant contra MC Josep Romero i Rafel Angelats
MC Lluís Casanellas i Gerard Cano jugant contra MC Josep Romero i Rafel Angelats. (Foto: Jordi Alvarez)

El primer equip del club va empatar a cinc contra el CE Tordera en un matx de la Segona Divisió catalana que es va resoldre de manera sorprenent ja que totes les partides van acabar en taules, fet que ahir va ser motiu de broma per escaquistes d’altres clubs. El CE Tordera va arribar a Can Ninetes amb els deures fets i va presentar un equip fort per davant però més igualat amb els nostres per darrere. Ben aviat es van acceptar empats en els primers escaquers i les nostres possibilitats de puntuar van augmentar. El meu rival va fer una curiosa maniobra d’alfil que anul·lava el meu pla principal en una obertura que he jugat milers de vegades. Mentre veia ben clar que la meva posició no oferia res més que trampetes sense gaire sentit, vaig acceptar la seva oferta de taules. Al meu costat, en Jordi Barraca ja tenia una posició molt simplificada en la que la seva majoria central es compensava amb la majoria del rival al flanc de dama i cap dels dos va voler assumir els riscos d’un final incert. En aquest moment ja havíem empatat la majoria de partides i la incertesa va fer que a les partides restants ningú volgués forçar les posicions.

Aquest resultat ens torna a situar en posició de descens directe ja que teníem l’obligació de guanyar per afrontar la darrera jornada amb més possibilitats de salvar la categoria. El nostre rival directe, el CE Masnou va guanyar i el tenim a mig punt per davant. I diumenge vinent visitarem el Figueres B que ja ha perdut la categoria però encara és viu en la competició. En el cas que puntuéssim a Figueres (perdent baixaríem directes), hauríem d’estar a l’expectativa del resultat del Masnou contra el Gerunda B, el matx de la jornada ja que els gironins pujarien a Primera Divisió si guanyessin i El Masnou s’hi jugarà de salvar la categoria. L’empat d’avui només ens seria de profit si es donessin un seguit de resultats: que guanyéssim al Figueres B, que El Masnou perdés i que també perdés la Rubinenca, fet que ens asseguraria la salvació. Però són massa resultats els que s’han de donar i per això diumenge vinent haurem de tenir un ull a l’escaquer i un altre al whatsapp.

 

EMPAT DEL SEGON EQUIP

 

 

L'Equip B, a la dreta, amb en Joan Gallart defensant el primer escaquer. (Foto: Jordi Alvarez)
L’Equip B, a la dreta, amb en Joan Gallart defensant el primer escaquer. (Foto: Jordi Alvarez)

 

El Santa Eugènia B va rebre un dels líders de la Primera Gironina, l’Olot B, que en tota la competició només havia perdut un matx, contra l’altre líder, el CE Alt Empordà. Era un partit vital per confirmar les aspiracions del nostre segon equip per pujar a la Preferent Gironina.

Al migdia el resultat era de 2 a 2 després que es resolguessin les partides dels quatre darrers escaquers. Manel Mateo (8) va deixar el rei al centre i va rebre un atac mortal infal·lible. Dani Pau (7) en posició restringida, patia d’un fort corrent d’aire contra el seu rei desguarnit i d’allà li va arribar el mat. En canvi, Juan Antonio Delgado (6), qui només ha perdut una partida en tota la competició, feia l’escac i mat després d’una vistosa combinació. Més difícil semblava tenir-ho en Salvador Alarcón (5) en un final d’alfil contra el seu cavall i un peó de menys però va saber donar-li la volta enduent-se el punt.

 

En Dani Pau vigilat per Rex Torsten (Foto: Jordi Alvarez)
En Dani Pau vigilat per Rex Torsten (Foto: Jordi Alvarez)

 

La situació als quatre primers escaquers era incerta. Tan aviat les partides estaven d’una manera com d’una altra. En Joan Gallart (1), tenia bona posició i potser només canviant la torre activa de l’olotí s’hauria fet més evident el seu avantatge. Va preferir desplegar un atac de peons en el flanc de rei amb el que va aconseguir debilitar-se fins que el cavall adormit del rival es va plantar al mig de l’escaquer fent un triple, atacant totes les peces d’en Gallart. El jove Isaac Turón (3) va ser sorprès per una jugada intermitja que el va deixar amb peça de menys i una posició sense expectatives que va voler defensar a contracorrent. Amb el 4 a 2 en contra, Josep Maria Teixidor (2) tenia una posició més restringida però amb possibilitats. Quan el seu rival va canviar l’objectiu, Teixidor va obtenir avantatge i va aconseguir un final de peons favorable que va jugar amb solvència fins a fer tombar el rei de l’olotí en un final de dames i peó. Només quedava la partida d’en Joan Enric Castellà (4) amb un final de torres clarament inferior. Després que l’olotí no sabés trobar el pla guanyador, Castellà es va anar refent fins a obtenir la victòria que significava l’empat de l’equip.

El desenllaç final del matx va despertar expectació. (Foto: Jordi alvare)
El desenllaç final del matx va despertar expectació. (Foto: Jordi Alvarez)

Amb aquest resultat, el Santa Eugènia B es manté en la tercera posició a falta d’una jornada i és força improbable que puguin aconseguir l’ascens, però ho intentaran.

VICTORIA DEL TERCER EQUIP

A la primera volta de la fase final de la Segona Gironina, el Santa Eugènia C es va desplaçar a Vilobí d’Onyar on va derrotar per 2 a 4 el primer equip local, amb victòries d’ Alex Garcia (2), Joan Moles (4), Jordi Sabrià (5) i Trayan Kostov (6).

EMPAT DEL QUART EQUIP

 

L'equip D a Olot.
L’equip D a Olot.

En la mateixa fase final, el Santa Eugènia D va jugar a Olot contra el cinquè equip local obtenint un meritori empat a tres punts, gràcies a les victòries d’Emilio Iglesias (3), Oscar Nahuel Roqueta (4) i l’Enric Barraca (6).

 

DERROTA DEL CINQUE EQUIP

 

Foto de grup amb el CE Atzucac.
Foto de grup amb el CE Atzucac.


En la primera eliminatòria de la fase final de la Tercera Gironina, el Santa Eugènia E es va desplaçar fins al Centre Penitenciari Puig de les Basses per jugar contra el segon equip local, l’Atzucac B. A darrera hora només dos dels nostres jugadors complien els requisits per disputar el matx que va acabar amb derrota per 3,5 a 0,5 gràcies a l’empat de Joan Alsina (2).