VICTÒRIA DEL PRIMER EQUIP

Ahir al matí, el primer equip del CE Santa Eugènia es va desplaçar fins a El Masnou (Maresme) per disputar la setena jornada de la Lliga Catalana d’escacs a la Segona Divisió amb un únic objectiu: guanyar sí o sí. L’esperança d’evitar el descens directe passava per vèncer aquest matx contra el cuer, que va presentar un equip a priori superior al nostre.

 

D'esquerra a dreta, drets: Teixidor, Barraca, Boubhaka, Clot, Casanellas, Cano i Mogro. Ajupits: Álvarez, Vidal i Torsten. (Foto: la dona de la fleca)
D’esquerra a dreta, drets: Teixidor, Barraca, Boubhaka, Clot, Casanellas, Cano i Mogro. Ajupits: Álvarez, Vidal i Torsten. (Foto: la dona de la fleca)

La victòria mínima per 4,5 a 5,5 va ser força treballada. Al migdia anàvem empatats a dos punts després del punt de Rex Torsten (5), els empats de Josep Maria Teixidor (10) i Jordi Barraca (7) i la derrota de Jordi Vidal (9).  Era un bon senyal que puntuéssim per darrere perquè les partides de l’Arnau Clot (4) i el MC Lluís Casanellas no pintaven gens bé. Tot seguit, en Simón Mogro empatava al tercer escaquer però l’Arnau va haver de tombar el rei en posició clarament inferior, com també havia de plegar el nostre número 1. El Masnou es posava per davant per 4,5 a 2,5 a falta de tres partides. L’únic que ens valia era guanyar les tres partides en joc. Només un empat ens hauria significat perdre la categoria. Mohamed Boubhaka (8) tornava a guanyar amb el seu joc original i tot seguit un meritori triomf de Gerard Cano en el segon escaquer, posaven el matx en tensió extrema amb empat a 4,5 a 4,5. Només quedava una partida,  la meva, un clàssic d’aquesta temporada.

 

La meva partida era la que decidia el resultat del matx. (Foto: Jordi Vidal)
La meva partida era la que decidia el resultat del matx. (Foto: Jordi Vidal)

 

Després d’un canvi prematur de dames, no vaig treure res a l’obertura i, malgrat l’opinió del meu rival, la partida estava igualada. Amb un sacrifici temporal de peó, vaig aconseguir de canviar totes les peces menors deixant en l’escaquer les seves torres passives. Després de fixar un parell de debilitats dels peons a b6 i g6 i amb el meu rei i la torre més actius, la resta era qüestió de tècnica i amb poc temps al rellotge vaig preferir de jugar allò que funcionés i no allò que fos objectivament millor però més llarg de calcular.

 

Álvarez – Vélez

Quan només manquen dues jornades, amb aquesta important victòria tornem a estar en zona de promoció de descens amb dos equips darrere nostre, El Masnou i el Figueres B, amb qui ens enfrontarem a la darrera volta. Encara es podria produir un seguit de resultats favorables, improbables però no impossibles, que ens fessin mantenir la categoria directament. Tot passaria pel difícil repte de puntuar diumenge vinent contra el CE Tordera. En tot cas, sempre que guanyéssim el Figueres B hauríem de jugar la promoció, probablement contra el Gerunda C.

 

L'artista convidat va ser en Josep Maria Teixidor, habitual del segon equip. (Foto: Jordi Vidal)
L’artista convidat va ser en Josep Maria Teixidor, habitual del segon equip. (Foto: Jordi Vidal)

 

 

DERROTA ANUNCIADA DEL SEGON EQUIP

 

El Santa Eugènia B. D’esquerra a dreta: Dani Pau, Joan Gallart, Enric Vázquez, Joan Enric Castellà, Juan Antonio Delgado, Isaac Turón, Salvador Alarcón i Manel Mateo.

 

El Santa Eugènia B es desplaçà a Figueres per jugar contra un club nou i amb pretensions, el CE Alt Empordà, un projecte del Mestre Internacional René Alonso, en el partit corresponent a la Primera Categoria Gironina, Tots dos equips compartien liderat però la força de l’equip local feia preveure una derrota, com així va ser per un rotund 6,5 a 1,5. Els nostres van empatar tres partides, les de Joan Enric Castellà (3), Enric Vázquez (8) i Salvador Alarcón (4). Aquesta interessant posició correspon a la partida de l’Alarcón, amb blanques. El mòdul d’anàlisi Stockfish indica que la partida està igualada.

Alarcón – Salleras


Tot i el resultat advers, el B es manté en la tercera posició i la setmana vinent rebrà un altre dels líders, l’Olot B. Les possibilitats d’ascens passen per puntuar diumenge vinent.

 

DERROTA DEL SANTA EUGÈNIA C CONTRA EL GERUNDA E

7 Equip X
El Santa Eugènia C amb Àlex Garcia, Roger Garcia, Josep Garcia, Jordi Sabrià, Óscar Nahuel Roqueta i Enric Barraca.

A la Segona Categoria Gironina – Grup Nord, el Santa Eugènia C es va quedar a Girona per jugar a casa del Gerunda E, un equip amb un rànquing molt superior i per això és destacable la victòria del jove Àlex Garcia (Elo 1740) contra Josep Pont (Elo 1988). Va ser l’únic punt de l’equip que va perdre per 5 a 1. Així acaben la lliga en una notable quarta posició ja que és un equip molt jove en una categoria on s’han creuat amb rivals molt forts.

 

DERROTA DEL SANTA EUGÈNIA D A CASSÀ DE LA SELVA

En el grup Sud de la mateixa categoria, el Santa Eugènia D es va enfrontar al segon equip del CE Cassà en un matx en el que cap dels dos equips s’hi jugava res. La derrota per 5,5 a 0,5 deixa el nostre equip com a darrer classificat.

 

DERROTA DEL SANTA EUGÈNIA E A BLANES

7 Equip E

El jove cinquè equip del CE Santa Eugènia, format per jugadors de l’Institut Salvador Espriu de Salt, va acabar la competició enfrontant-se contra un club nou, el CE Marítim Blanes, un projecte del Mestre Fide Carlos Salgado integrat per jugadors amb més rodatge competitiu. Amb el resultat final de 3 a 1, amb victòria de Joan Alsina (1), el Santa Eugènia E acaba el torneig en sisena posició, per davant del CE Caldenc B. Tota una experiència competitiva que els resultarà de molt profit per al futur.