Ahir diumenge, seixanta-vuit jugadors ens vam citar a Can Ninetes per disputar la sisena jornada de la Lliga Catalana d’Escacs. Era el tercer cop que tots els equips del club coincidien a jugar a casa.

El primer equip es va enfrontar a un dels aspirants al títol de la Segona Divisió catalana, el CE Platja d’Aro. No va venir l’equip de gala però eren més forts en teoria en tots els escaquers, amb diversos jugadors titulats encapçalats pel Gran Mestre rus Aleksandr Volodin. Les esperances que teníem de puntuar passaven pels darrers escaquers i que sonés la flauta per davant. Al final vam acabar fallant per darrere perquè vam fer dos punts per davant que no esperàvem però només dos punts per darrere, perdent per 4 a 6.

El MC Lluís Casanellas contra el GM rus Volodin. (Foto: Jordi Álvarez)
El MC Lluís Casanellas contra el GM rus Volodin. (Foto: Jordi Álvarez)

El nostre número 1, el Mestre Català Lluís Casanellas va tenir una partida igualada i amb possibilitats d’empat contra el Gran Mestre rus Volodin, qui es va endur el punt després de seixanta-set jugades. Gerard Cano (2) va empatar contra el Mestre FIDE Carlos Salgado en una partida breu que no vaig poder seguir. Al tercer escaquer, Jesús Caballero va jugar per primer cop amb el primer equip i va fer la partida més llarga del matx.  S’enfrontava a un altre cubà, el Mestre Català Didier Fernàndez a qui va plantejar una enginyosa defensa amb peons de menys però en el mateix flanc. Quan va aconseguir d’arribar a un final d’alfils de diferent color, l’empat era el resultat més probable tot i que ens va tenir amb l’ai al cor al ritme del Back In Black d’AC/DC que sonava a tot volum degut a la celebració d’una calçotada a tocar de la nostra sala.

Jesús Caballero i Fidier Fernández vigilats per Dani Pau i Mohamend Boubhaka. (Foto: Jordi Álvarez)
Jesús Caballero i Didier Fernández vigilats per Dani Pau i Mohamed Boubhaka. (Foto: Jordi Álvarez)

Simón Mogro (4) va aconseguir una victòria de mèrit contra el sempre perillós i home de recursos Felipe Tosán. L’Arnau Clot (5) es va enfrontar a un altre rus i em va semblar que havia tingut una bona partida tot i que va haver de tombar el rei. Rex Torsten (6) va jugar amb inferioritat contra l’Àngel Castellanos però va poder convertir la posició en un final on cap dels dos jugadors podia prosperar. La meva partida al setè escaquer no hagués hagut de guanyar-la mai ja que en l’obertura vaig cometre un error conceptual gravíssim i injustificable que en Juan Sánchez va saber explotar al màxim però de cop va confiar erròniament que la meva ingènua defensa era suficient i va quedar amb material de menys. En Jordi Barraca (8) va fer saltar espurnes contra la variant Säemisch obtenint un prometedor mig joc amb la parella d’alfils i bona posició però va acabar perdent. Mohamed Boubhaka (9), no es va arronsar amb l’atac del seu jove rival i va saber trobar el contrajoc precís per arribar a l’empat. Per últim, Jordi Vidal (10) va quedar inferior d’obertura amb menys espai i un alfil molt dolent a g7 que el seu rival va saber explotar tot i cometre una jugada il·legal pel camí.

Els altres resultats del grup no ens van afavorir gens perquè ens trobem classificats en penúltima posició i amb plaça de descens directe fet que ens obliga a guanyar les tres jornades que resten per no jugar la promoció de descens. La setmana vinent visitarem el darrer classificat, el CE Masnou i a la darrera jornada ens jugarem les garrofes amb el Figueres B, que té un punt més que nosaltres però amb pitjor desempat. Pel mig ens tocarà de rebre el CE Tordera, que té un bon equip i està fent un torneig molt sòlid, com sempre.

NOVA VICTÒRIA DEL SANTA EUGÈNIA B

Joan Gallart va tornar a ser el primer escaquer del Santa Eugènia B. (Foto: Óscar Roqueta)
Joan Gallart (a la dreta) va tornar a ser el primer escaquer del Santa Eugènia B. (Foto: Óscar Roqueta)

El segon equip del club va guanyar per un clar 6,5 a 1,5 el CE Caldenc, amb victòries de Joan Gallart (1), Joan Enric Castellà (3), Juan Antonio Delgado (5) i Dani Pau (6) amb dues incompareixences del Caldenc i l’empat de Salvador Alarcón (4). Amb aquest resultat, el Santa Eugènia B continua liderant la Primera Categoria Gironina amb 5 punts empatat amb l’Alt Empordà i l’Olot B, equips contra els que s’haurà d’enfrontar en les dues jornades vinents. Les possibilitats de pujar a la Preferent Gironina es mantenen intactes. Es podria donar el cas que els dos primers equips del Santa Eugènia es trobessin a la mateixa categoria la propera temporada.

A la Segona Gironina-Grup Nord, el Santa Eugènia C va guanyar per 4 a 2 l’Olot F. A falta d’una jornada, estan en tercera posició a un punt i mig del líder, el CE Santa Pau. En l’altre grup, el Sud, el Santa Eugènia D va perdre per 2 a 4 contra l’Hostalric B. A falta d’una jornada, són els darrers classificats sense cap esperança de salvació.

A l'esquerra, el Santa Eugènia D.
A l’esquerra, el Santa Eugènia D. (Foto: Óscar Roqueta)

Per últim, a la Tercera Categoria Gironina-Grup Sud, el Santa Eugènia E va empatar a 2 contra l’Hostalric C, resultat que demostra que aquest jove equip continua creixent. En aquesta jornada, l’eugenienc Zakariya Emoula va guanyar la seva primera partida en una competició oficial d’escacs. A la següent i última jornada hauran de jugar contra el potent CE Marítim Blanes.

Els quatre joves components del Santa Eugènia E (Foto: Óscar Roqueta)
Els quatre joves components del Santa Eugènia E (Foto: Óscar Roqueta)