Aquest diumenge, al primer equip del club ens visitava el CE Tres Peons B, del barri barceloní de Gràcia. Van arribar en un mini-bus de lloguer amb una notable absència, en Joan Segura, qui de fa molts anys publica problemes d’escacs a El Mundo Deportivo i a El Punt Avui. Era un matx important per saber quines possibilitats tenim de salvar la categoria. Vam lluitar però la derrota va ser molt clara: 3 a 7.

Els tres primers scaquers: Gerard Cano i MC Luuís Casanellas (jugant) i Simón Mogro (dret).
Els tres primers escaquers: Gerard Cano i MC Lluís Casanellas (jugant) i Simón Mogro (dret). Foto: Jordi Álvarez.

La nota positiva de la jornada va ser la primera victòria del nostre número 1, el Mestre Català Lluís Casanellas, qui va plantejar amb blanques un joc molt sòlid i ben aviat semblava que podia atacar qualsevol punt de l’escaquer. Gerard Cano (2)  perdia després d’una llarga partida quan el seu peó passat a d4 va quedar desconnectat de l’estructura de peons.  Simón Mogro (3), va deixar que el negre igualés en poques jugades una Caro-Kann i va quedar passiu. L’Arnau Clot (4) amb negres, va aconseguir avantatge d’espai a canvi de dos peons dèbils a e5 i c5 que van ser sistemàticament atacats pel seu rival qui sense presses es va introduir en la posició enemiga aconseguint la victòria. Rex Torsten (5), va tornar a plantejar l’obertura anglesa per entrar en esquemes de la defensa índia de rei. Semblava que la parella d’àlfils del seu rival compensaven la debilitat a d6, però en Rex va saber maniobrar amb precisió per guanyar material i el punt. En la meva partida al sisè escaquer, vaig plantejar la fagocitosi, un concepte nou en els escacs. Vaig permetre que un seu peó aïllat penetrés com un cos estrany en la meva posició per després envoltar-lo i eliminar-lo. Amb peó de més, el rival es va llençar contra el meu enroc. Després de retornar el peó creient que aconseguiria material, la posició era de taules però vaig forçar la partida veient que el matx el teníem en contra. En Jordi Barraca (7), ha jugat tot el campionat amb molta mà esquerra (la dreta la té operada) i va perdre la primera partida després de deixar-se un peó i entrar en un final de torres on no hi havia res a pescar. La sòlida defensa siciliana que va plantejar en Jaume Rodríguez (8) no va ser prou per resistir l’envestida del blanc. En Jordi Vidal (9) va guanyar una peça després d’un intercanvi de cops en el mig joc i va entrar en un final que va saber convertir en victòria. El darrer en acabar va ser en Joan Gallart (10) quan després d’un gambit de dama, no es podia progressar en el flanc de dama i el joc de peces en l’altre flanc no li va ser favorable.

Així les coses, ens trobem en darrera posició del grup amb només mig punt i la setmana vinent visitem el líder, el CE Guixolenc. L’ambient és bo i el que no se’ns podrà retreure és que no hem lluitat per aconseguir una millor classificació. Encara resten cinc jornades i no defallirem fins al darrer moment.

Classificació 4a jornada

 

A la Primera Gironina, el Santa Eugènia B va guanyar el Sant Gregori per la mínima, 4,5 a 3,5 mantenint la segona posició del grup, empatat amb tres equips més i a un punt del líder, l’Olot B. En Juan Antonio Delgado va tornar a guanyar i ara és el jugador del club que més ha puntuat amb 3,5 pùnts de 4.

Al rpimer escaquer, Laura Garcia (Sant Gregori) contra Josep Maria Teixidor (Santa Eugènia B)
Al primer escaquer, Laura Garcia (Sant Gregori) contra Josep Maria Teixidor (Santa Eugènia B) Foto: Jordi Vidal

 

A la Segona Gironina-Grup Nord, el Santa Eugènia C va derrotar el Dotze Castells B de Llers per un contundent 6 a 0 fet que els permet estar-se en una còmoda tercera posició a un punt del líder, el Gerunda E. Al grup sud de la mateixa categoria, el Santa Eugènia D va perdre contra el Gerunda F per 1-5 i així continuen en la penúltima posició. Per últim, el Santa Eugènia E, format per joves jugadors de l’Institut de Salt, van perdre 0 a 4 contra el Gerunda G. El líder del grup és el CE Atzucac, format per interns de la presó de Figueres.

Tots els equips del club van jugar a casa (Foto: Jordi Álvarez)
Tots els equips del club van jugar a casa (Foto: Jordi Álvarez)