Fins a onze jugadors del Club d’Escacs Santa Eugènia vam participar en el segon Obert organitzat pel Club d’Escacs Sant Gregori entre el 3 i el 8 de juliol, a un ritme de 60 minuts més 30 segons d’increment a set voltes, vàlid per Elo català. Vam ser trenta-quatre jugadors en total, ben avinguts, en un model de torneig força agrait, com els d’abans, on el millor premi era poder jugar, escacs purs sense cèntims ni pernils. Inclús les copes eren totes iguals. A la darrera jornada, tots els assistents vam ser premiats amb una capsa de bombons. La sala de joc estava climatitzada al punt i teníem el bar del centre civic ben bé a sota, on una aigua amb gas de mig litre costa només 80 cèntims. La direcció del torneig a càrrec d’en Rafael Garcia i l’arbitratge d’en Luis Enrique Valle no van tenir cap incidència, sempre vam tenir els aparellaments un cop acabades les partides i qualsevol qüestió ens era solucionada a l’acte. Amb aquests ingredients i el fet de passar cinc tardes en un poble ben endreçat i tranquil, ja hi poden comptar amb mi per l’any vinent.

Pel que fa a la competició, es van veure bones partides. El principal favorit, en David Carrasco (CE Gerunda) tornava a competir en tornejos individuals després de força anys, sense que que hagi perdut l’estil de joc que de sempre l’ha fet ser un jugador respectable. La màxima emoció va arribar a l’acabar la cinquena jornada ja que sis jugadors estàvem empatats a quatre punts, i tres també empatats inclús aplicant tots els sistemes de desempat. A la doble volta de dissabte, l’eugenienc Arnau Clot va ser l’únic aspirant que va guanyar les dues partides, contra en David Carrasco i en Jordi Díaz (CE Platja d’Aro) qui també va fer un torneig excel·lent lluitant en totes les partides.

L'Arnau Clot a la sisena volta encarant un final de cavall contra àlfil amb peó de més contra en David Carrasco. (Foto: Jordi Alvarez)
L’Arnau Clot a la sisena volta encarant un final de cavall contra àlfil amb peó de més contra en David Carrasco. (Foto: Jordi Alvarez)

Van acompanyar l’Arnau Clot al pòdium en Javier Castrillón (CE Gerunda) guanyador de la primera edició i l’Angel Mayor (CE Cassà). Com a anècdota, a la darrera volta amb l’Angel Mayor estàvem tots dos amb molt poc temps de rellotge i després d’errades mútues, vaig perdre per temps i a l’acte el sub-10 del CE Santa Eugènia Enric Barraca em va explicar que jo tenia mat en dues. I era cert!

Per mirar les partides, classificació i desenvolupament del torneig, a Chess Results: clicant aquí.

L'Enric Barraca, millor Sub-10
L’Enric Barraca, millor Sub-10
Trayan Kostov, campió de tram d'Elo
Trayan Kostov, campió de tram d’Elo
L'Isaac Turón, millor sub-16
L’Isaac Turón, millor sub-16
Salvador Alarcón, setè classificat i campió de tram d'Elo.
Salvador Alarcón, setè classificat i campió de tram d’Elo.
L'Aranau Clot, campió absolut del 2n Obert de Sant Gregori.
L’Arnau Clot, campió absolut del 2n Obert de Sant Gregori.