Ahir al vespre va començar al Centre Cívic del Pont Major de Girona el 2n Obert d’escacs organitzat pel CE Gerunda. Es disputa a vuit jornades pel sistema suís d’aparellaments i és vàlid per Elo FIDE i català. Del total de 67 participants, quinze som del CE Santa Eugènia. Entre els favorits, hi ha el Mestre Fide Àlex Vidal, els Mestres Catalans Jaume Mundet i Lluís Parals, i en Guillem Salagran, que té dues normes i va per la tercera. La sala de joc és perfecte per disputar un torneig i si hi hagués alguna màquina de begudes, seria el paradís.

A la primera jornada, apart de saludar vells amics escaquistes, s’aparellen els jugadors a partir d’una llista prèvia confeccionada per ordre de rànquing personal, l’Elo, fent que el primer s’enfronti al de la meitat de la taula més un i així anar fent. Malgrat les diferències de rànquing, el primer dia hi sol haver sorpreses. La més sonada va ser la victòria del jove l’eugenienc Isaac Turón, número 38 del rànquing inicial, contra el Mestre Català Jaume Mundet, número 4, un dels jugadors gironins més combatius.

 

MC Jaume Mundet i l’Isaac Turón observats per Yves Salomon. (Foto: Jordi Álvarez)

Es trobaven jugant un final amb dues torres per bàndol i amb un peó de més per en Mundet, un final tècnic i alhora incert. Llavors Mundet va cometre una greu errada que el feia perdre una torre i va decidir abandonar. Minuts després, l’Isaac encara tremolós, em va sorprendre. Li vaig comentar que la partida m’havia fet recordar un enfrontament entre el mallorquí Arturo Pomar i el campió del món Mikhail Botvinnik. En aquell temps encara es podien ajornar les partides i el soviètic es va fer acompanyar de dos Grans Mestres de primer nivell per trobar una solució mentre el mallorquí, tot sol, havia de trobar la millor continuació. Els soviètics, treballant en equip, van estar analitzant fins a les set del matí i tot el que havien trobat no eren més que empats. Finalment, van tenir la idea d’enredar en Pomar, fent veure que no havien trobat res per intentar de fer-lo anar per l’únic camí on Botvinnik podia guanyar, després de canviar un parell de torres. I en Pomar va caure en la trampa. Doncs l’Isaac coneixia aquesta anècdota!

 

En Saurina del Gerunda amb un enginy malèfic que endevina les millors jugades, culpable de que ja no s'ajornin les partides.
En Saurina del Gerunda amb un enginy malèfic que endevina les millors jugades, culpable de que ja no s’ajornin les partides. (Foto: Jordi Álvarez)

La setmana vinent, enfrontament estelar entre dos jugadors del club: Salvador Alarcón contra Torsten Rex. Més informació del torneig clicant aquí.

 

Expectació entre els amics de l’Antoni Rodà de L’Escala per veure el seu enfrontament amb el figuerenc Nemesi Suita. (Foto: Jordi Álvarez)

 

En Julio Villa va plegar amb aquesta posició després que l'eugenienc Torsten Rex plantés un cavall a d3. (Foto: Jordi Álvarez)
En Julio Villa del CE Gerunda va plegar amb aquesta posició després que l’eugenienc Torsten Rex plantés un cavall a d3. (Foto: Jordi Álvarez)

 

L'eugenienc Josep Garcia contemplant la partida del company de club Jordi Sabrià (d'esquenes) contra el suís Max Voegeli. (Foto: Jordi Álvarez)
L’eugenienc Josep Garcia contemplant la partida del company de club Jordi Sabrià (d’esquenes) contra el suís Max Voegeli del CE Dotze Castells de Llers. (Foto: Jordi Álvarez)

 

Primera partida en un Open de Joan Alsina (de cares) qui tot i perdre va fer una bona partida. (Foto: Jordi Álvarez)
Primera partida en un Obert de Joan Alsina (de cares) qui tot i perdre va fer una bona partida. (Foto: Jordi Álvarez)

 

Jugant, hi ha els eugeniencs Teixidor, Gallart i al fons, Sabrià. (Foto: Jordi Álvarez)
Jugant, hi ha els eugeniencs Teixidor, Gallart i al fons, Sabrià. (Foto: Jordi Álvarez)

 

L’Albert Pi, número 1 del CE Cassà, va venir de visita i va animar la sala d’anàlisi, comentant partides o jugant ràpides contra el Mestre Català Lluís Parals. (Foto: Jordi Álvarez)