Figueres el 4 de febrer del 2018. (Puig de les Basses).

 

 

EL PRIMER EQUIP DE L’ATZUCAC  S’IMPOSA AL SANTA EUGÈNIA “C” , I AMB LA ENSOPEGADA DEL GUIXOLENC “B” QUE EMPATA AMB EL OLOT “F”, ENS POSEM LÍDERS EN SOLITARI AMB 3 DE 3.

 

 

EL SEGON EQUIP S’EMPORTA UN NOU CORRECTIU DAVANT D’UN HOSTALRIC “B” MOLT POTENT QUE ENS GUANYA PER UN ALTRE 4 A 0.

 

 

 

SEGONA PROVINCIAL GRUP B:

 

SANTA EUGÈNIA 2 —- ATZUCAC 4.

 

Abans de començar s’ha guardat un respectuós minut de silenci per part de tots els assistents per la terrible pèrdua ocorreguda ahir per la nostra Territorial gironina, amb l’òbit de Pablo Alonso, que ha estat un puntal de la Territorial durant anys i sempre amatent als escacs a Girona. Una veritable pèrdua irreparable en els escacs de les nostres comarques.

 

Per part nostre el matx estava marcat per l’absència d’un jugador important, l’Antoni F., està d’exàmens a la presó de Tarragona, i aquesta baixa ha implicat que el voluntari Elias M.C. jugués en el tauler número 1 davant del sempre perillós Santa Eugènia “C”, que venia encapçalat pel Dani Gimenez (també jugant en el tauler 1) que ha portar samarretes de regal, amb un motiu d’escacs (un mat en dos jugades), en principi per aquells jugadors del nostre equip que assolissin la victòria.

 

A la fi les samarretes han estat per tots els jugadors, fet que ha estat molt celebrat pels nostres esportistes.

 

Gràcies Dani!!! i gràcies al Santa Eugènia !!!.

 

El matx ha estat molt igualat, i el resultat pot semblar enganyós, doncs malgrat  la ràpida victòria d’Elias en el tauler 1 (en menys de dues hores) davant Dani Giménez, que ens posava en avantatge, s’ha vist que el resultat estaria molt anivellat. I de la resta de partides el desenllaç no ha estat clar fins ben avançat el dia.

 

Foto Natàlia. Dani Giménez se les promet felices… Elias rumia.

 

Un excel·lent final de Didac M. en el tauler 6 posava un 2 a zero al nostre favor, esperançador. La victòria ha servit per treure el mal regust de la derrota en la ronda anterior de Didac, i serveix per esperonar-lo de cara a la propera setmana.

 


Foto Natàlia. Joan Alsina i Jordi Sabria, taulers 5 i 6 del Santa Eugènia.

 

Però la resta de partides no estaven clares. Ionel P. en el tauler 3 i Carmelo B. en el 4 tenien seriosos problemes, i Joan Alsina contra el nostre Jose Luis M., en el tauler 5, agafava avantatge de material.

 

En el tauler 2 Marcos P. comet una imprecisió que Daniel Sisa no perdona…. el marcador era doncs, de Santa Eugènia “C” 1 – Atzucac 2.

 


Foto Natàlia. Daniel Sisa en el moment decisiu.

Curiosament a mesura que la partida de Carmelo es complica (davant Paul Mcculloug), la d’en Ionel millora, (davant Maria Vidal), el nostre jugador captura un peó de torre i es posa amb avantatge de material.

Foto Natàlia. Maria Vidal i Paul Maccullough taules 3 i 4 del Santa Eugènia. Al fons Dani Giménez amb problemes, Elias, que es passeja, li havia complicat la partida.

Perd Carmelo i guanya Ionel, ara estem Santa Eugènia   “C”   2 – Atzucac  3.. i

el matx decisiu Jose Luis M amb Joan Alsina es complica…. Jose Luis te material de menys, però una ferma estructura de peons….

 


Foto. Natàlia. El moment crític de la darrera partida en joc … Joan Alsina te avantatge de material, però els peons de Jose Luis ben sustentats pel cavall semblen prou definitius, com així ha estat després de molta tensió … si mireu el temps, al nostre li queden 1 h 20 minuts i al rival 2 minuts 5 segons…. en més d’una ocasió Jose Luis s’ha oblidat d’apretar el rellotge…. quin patir !!!

 

A la fi, els peons, amb l’ajut del rei, han acabat a la vuitena i Alsina ha hagut d’entregar la Torre…. Jose Luis ha preparat una xarxa de mat a la cantonada…. resultat final Santa Eugènia “C” 2 Atzucac 4…..

 

A casa, en veure l’empat del Guixolenc (que és el proper rival nostre), he constatat que anem líders destacats del grup amb 3 de 3, seguits pel Guixolenc amb 2,5 de tres… jo augurava dificultats a la categoria…. de moment anem be….

 

La setmana propera serà molt decisiva per veure les nostres probabilitats…. si no tenim l’Antoni…. encara més difícil…. potser torno a jugar de 1.

 

De moment hem de celebrar el lloc que ocupem, i gaudir del bon joc dels nostres jugadors, que, malgrat alguna inexperiència, van agafant un nivell de joc prou interessant.

 

Al final repartiment de samarretes i foto de germanor entre tots els jugadors dels dos equips i els voluntaris.

 

La setmana propera, quarta ronda de set de la fase regular, més emoció.

 

TERCERA PROVINCIAL GRUP A:

 

 

HOSTALRIC “B”    4 vs ATZUCAC “B“ 0

 

Malgrat lo aclaparador que pot semblar el resultat, ha estat a base de petits avantatges que els d’Hostalric han anat fonamentant les seves victòries.

 

L’Hostalric ja va venir l’any passat, però enguany ha portat un equip B molt competitiu, que no ha donat cap possibilitat als nostres jugadors i jugadores, més novells.

 

 


Foto Natàlia. Jordi Vallhonesta, que ja va venir l’any passat ha repetit l’experiència, avui enfront de Jacoba H.

 

 

Per la seva part en els taulers 2 i 3 tampoc hem pogut presentar una lluita amb victòria. De forma molt sòlida els jugadors més experimentats de l’ Hostalric, Ivan Wael Fashen i Rafa Gallardo han anat consolidant petits avantatges, fins a assolir posicions insostenibles pels nostres jugadors, Tant Nana K. com Didac V. han tingut que lluitar per mantenir les posicions, fins els finals inapel·lables dels visitants (que segons l’aparellament, tenien el privilegi de actuar, com el Santa Eugènia, de locals).

 

Fota Natàlia. Taulers 2 i 3 del Hostalric “B”: Ivan Wael Fashen i Rafa Gallardo.

 

Radu B. en el tauler 1 es qui ha presentat més batalla, i durant més temps, i que, en algun moment ha semblat que podia obtenir algun resultat positiu davant de Vicente Vigier, però aquest ha fet valer els 200 punts de més d’elo per convertir el final en una passejada triomfant.

 

Felicitar a l’Hostalric, i enviar records al Joan Fontanilles de ben segur està força orgullós dels seus jugadors.

 

Nosaltres ara tanquem la classificació amb un sol punt, el obtingut per la Natàlia

  1. el primer dia… diumenge proper la tornarem a posar a l’equip….. a veure si ben aviat ampliem el nostre haver i defugim d’aquesta darrera plaça.

 

De fet, el que pretenem amb el nostre segon equip (i també amb el primer) és anar rodant els jugadors i que vagin agafant el ritme de la competició, però sobretot que per a ells sigui una estona d’esbarjo i amb l’al·licient de entretenir-se en aquests diumenges de competició. Els valors dels escacs s’assoleixen de mica en mica…. que és com s’omple la pica.

 

La setmana propera jugarem l’encontre amb el Sant Gregori “B” que ens visita per primer cop…. a veure si els donem un disgust. De totes formes, com dic sempre, l’emoció estarà garantida.

 

La jugada sempre MÉS IMPORTANT…. donar-se la ma en acabar la partida. Foto Natàlia.

 


Foto de família de Hostalric B i Atzucac B, amb els voluntaris.

 

Gràcies i fins diumenge que ve.

Elias Muratet.