Entre el 31 de juliol i el 5 d’agost es van disputar a Salobreña (Granada) els campionats estatals d’escacs per sub-10 i sub-8 amb dos representants del Club d’Escacs Santa Eugènia, un a cada categoria, en Joan Moles com a sub-10 i en Josep Maria Jacomet com a sub-8.

 

Joan Moles competint a Salobreña.
Joan Moles competint a Salobreña. (Foto: FEDA)

 

A ritme de torneig, en Joan Moles partia com el 37è favorit i va respondre a les expectatives de rànquing classificant-se en 36a posició, després de guanyar cinc partides de nou possibles i empatant-ne una. A la modalitat d’escacs ràpid, en la qual Joan Moles havia estat campió de Catalunya, partia com a 27è favorit i va classificar-se en una admirable setena posició, molt per sobre del pronòstic inicial, un excel·lent resultat comptant que va haver d’enfrontar-se al campió Manuel Emachenko, qui es va mostrar intractable guanyant totes nou partides. Ha estat una experiència molt enriquidora per a un jugador en constant progrés que va tornar ben content de Salobreña.

 

A la dreta, drets, Moles i Jacomet.
A la dreta, drets, Moles i Jacomet. (Foto: FEDA)

A la categoria sub-8, amb un ritme de 45 minuts per jugador i 15 segons d’increment per jugada, Josep Maria Jacomet partia com a 82è favorit i després de fer 3,5 punts de nou possibles, va escalar fins a la 57a posició havent-se enfrontat, entre d’altres, amb el número 2 del rànquing inicial. L’experiència també li resultarà de profit per a futures competicions ja que ha estat jugant als tornejos de més nivell per nens de la seva edat.

Des del Club d’Escacs Santa Eugènia s’ha seguit amb il·lusió el dia a dia d’ambdós jugadors a les competicions estatals i s’ha celebrat com a un gran triomf la classificació de Joan Moles en la modalitat ràpida i ambdós jugadors compten amb tot el recolzament del club per afrontar futurs reptes engrescadors.