Un grup d’eugeniencs van participar el darrer cap de setmana al V Obert d’escacs de Sant Joan de Pladecorts, a la Catalunya Nord, amb un èxit remarcable. El torneig va ser organitzat pel club local, l’Echiquier Saint Jeannais, amb 44 participants i un ritme de joc de 15 minuts més 5 segons d’increment.

El campió, en Jordi Barraca
El campió, en Jordi Barraca

L’expedició va ser triomfant. El nostre company Jordi Barraca va ser el guanyador del torneig, amb set punts de vuit possibles, per sobre del favorit, Jean Claude Gilles de l’Echiquier Diabolique de Canohès (Cànoes, en català).

No només en Jordi Barraca va triomfar Pirineus enllà. Un altre eugenienc, L’Òscar Nahuel Roqueta va ser el campió infantil tot i haver-se d’enfrontar a la darrera volta i a la tercera taula amb el favorit Gilles, senyal que va fer un torneig admirable. L’altre jove eugenienc, l’Enric Barraca, es va classificar en setzena posició, també meritòria ja que va quedar per sobre del rànquing inicial.

En aquest enllaç podreu veure un time-lapse de l’Obert penjat pels organitzadors en la seva pàgina de Facebook: https://www.facebook.com/EchiquierSaintJeannais/videos/462357467457574/

L'Òscar Roqueta recollint el seu premi.
L’Òscar Roqueta recollint el seu premi.

 

Tots tres eugeniencs.
Tots tres eugeniencs.