Aquest matí ha finalitzat a Vila-Seca (Tarragonès) el Campionat de Catalunya d’escacs d’edats amb una participació rècord de 471 jugadors. Agrupats per edats des del sub-8 fins al sub-18, les escoles i clubs d’escacs de tot Catalunya han pogut enviar els seus millors jugadors aprofitant les vacances escolars.

La representació del club amb Jordi Barraca de delegat, Lluís Casanellas d’entrenador i els joves Enric Barraca, Isaac Turón, Joan Moles i Josep Maria Jacomet.

El Club d’Escacs Santa Eugènia ha tingut una representació de quatre jugadors en la qual Jordi Barraca ha exercit de delegat i Lluís Casanellas ha fet d’entrenador.
JACOMET COMPLEIX AL SUB-8

A l'esquerra, Jose Maria Jacomet, sub-8
A l’esquerra, Josep Maria Jacomet, sub-8

El torneig sub-8 comptava amb la presència de l’eugenienc Josep Maria Jacomet qui entre un total de cinquanta-cinc jugadors partia com a vuitè favorit, tot i que en aquestes edats les variacions de rànquing solen ser sobtades i és difícil de fer cap pronòstic a priori . Va aconseguir de fer cinc punts de vuit possibles, guanyant cinc partides i perdent-ne tres, acabant en onzena posició després d’aplicar-se els desempats.

 

JOAN MOLES, SOTS-CAMPIÓ AL SUB-10

Joan Moles, sotscampió de Catalunya sub-10
Joan Moles, sotscampió de Catalunya sub-10

 

Hi havia 102 jugadors al grup de sub-10 amb dos representants del club: en Joan Moles, sisè favorit, i l’Enric Barraca, cinquantè. D’extraordinari es pot qualificar el torneig d’en Joan Moles ja que ha fet vuit punts de nou possibles, una puntuació que la majoria de les vegades assegura ser el campió. Només en va perdre una, a la cinquena jornada contra Gerard Año de CE Peó Vuit, número 1 del rànquing i campió.

 

L'Enric Barraca, 16è al sub-10
L’Enric Barraca, 16è al sub-10

També cal elogiar el meritori torneig de l’Enric Barraca ja que va acabar setzè tot i ser el 50è favorit. De les nou partides només en va perdre dues i va acabar amb sis punts, molt per sobre d’allò que s’esperava.

 

ISAAC TURÓN PUJA AL SUB-16

Isaac Turón, a la dreta, seguint l'obertura italiana del campió del torneig.
Isaac Turón, a la dreta, seguint l’obertura italiana del campió del torneig.

El campionat sub-16 comptava amb seixanta-nou jugadors i amb l’eugenienc Isaac Turón, trenta-cinquè favorit. També l’Isaac va acabar més amunt del que s’esperava després de guanyar cinc partides, quatre d’elles contra jugadors de més rànquing. D’entre les derrotes, una de previsible contra l’únic competidor titulat, el Mestre Fide Gerard Ayats del CE Llinars, qui va ser el campió.

Aquests resultats demostren un cop més que l’escola del Club està rendint a un molt bon nivell. Ja ho van demostrar recentment en els campionats gironins per equips on un equip del club va ser segon, per davant d’altres escoles amb més recursos. Serà el proper article junt amb el torneig de Primavera.