Figueres el 22 d’abril del 2018. (Puig de les Basses).

EL BANYOLES S’IMPOSA AMB CLAREDAT EN EL PRIMER TORNEIG DE TRAMUNTANA,
(DE SANT JORDI) JUGAT AVUI 22 d’abril de 2018.

El Santa Eugènia queda subcampió i s’imposa als dos Atzcucac’s, que queden en tercer i quart lloc.

Avui al Centre Penitenciari de Puig de les Basses s’ha encetat el primer dels tornejos denominats “Tramuntana” que organitza el nostre Club amb la finalitat de mantenir un nivell competititu dels nostres jugadors fins no comenci la propera temporada.

Han vingut el Banyoles i el Santa Eugènia (i portaven els llibres d’escacs, per fer-ne donatiu a la biblioteca del Centre, que és el que costa la inscripció).

En la primera Ronda els dos equips de l’Atzucac (contra pronòstic) han empatat, que amb la puntuació d’aquest torneig (tres punts per victòria, un per empat i zero per derrota) penalitza molt els empats.

En la mateixa ronda el Banyoles s’imposava al Santa Eugènia, per un clar 3,5 a 1,5, amb victòries banyolines de Daniel Marques, Jordi Chalmeta i Javier Fernando Perdomo. D’altra banda, el veterà Francesc Bravo ha empatat en el tauler 1 amb Salvador Alarcón. Per la seva part, el Santa Eugènia, com deia, a entaulat en el tauler 1 (Salvador Alarcón) i s’ha imposat en el dos, on jugava Paul Mccullough.

Podem dir que el Santa Eugènia ha aguantat a davant, però ha cedit a darrera.

Foto : Mireia. Darrers taulers del Santa Eugènia.

A la Segona Ronda el Santa Eugènia ha escombrat a l’Atzucac “B”, endossant un 5 a 0 …. (com el Barça al Sevilla ahir)…. dolorós, però on clarament la major experiència dels capitalins s’ha posat de manifest, i potser hem pagat una mica els plats trencats de la primera derrota patida per ells, i de la inexperiència en aquets ritme de joc.

El Banyoles s’ha imposat al nostre primer equip, però amb més dificultats de les previstes, doncs Ionel en el tauler 1 i Didac M. en el 3 han guanyat, però com sigui que en Dani Marques en el tauler 2, Perdomo en el 4 i Jordi Ponsi en el 5, han guanyat, el resultat final ha estat d’un ajustat 2 a 3 a favor del Banyoles, al que ja sols li quedava imposar-se a l’Atzucac “B” per proclamar-se Campió.

Foto Mireia. El banyolí Jordi Chalmeta mirant a la càmera, tots els altres jugant.

Entre la ronda 2 i la 3 ha vingut en Pedro, el President de l’Atzucac, a parlar amb els jugadors, a agrair la seva presència als visitants i a encoratjar als nostres jugadors i voluntaris per seguir amb les activitats.

La ronda 3 (després de fer un petit descans i anar a fer una cigarreta al Carrer Major), enfrontava el Banyoles amb l’Atzcucac “B”, i altre cop els visitants s’han imposat per un contundent 5 a 0. Victòria que els proclamava campions amb un espectacular 9 de 9 (havent guanyat els tres encontres).

I el primer equip de l’Atzcucac lluitava amb el Santa Eugènia per mirar d’assolir el subcampionat, que una victòria ens podia proporcionar…. No ha estat possible, malgrat que altre cop Ionel s’ha imposat al tauler 1, (tres encontres, tres victòries), però només hem pogut obtenir un segon punt en el darrer tauler, on Edmon ha patit molt però a la fi ha fet caure el rei del seu rival. En els taulers centrals (2, 3 i 4) el Santa Eugènia ens ha fet un “forat”: Paul Mccullough (també amb 3 victòries en totes tres partides), i el pare i fill Roqueta (el noi, que feia de capità, Oscar Nahuel, i el pare Oscar Eduardo) s’han imposat els nostres jugadors…. un altre 3 a 2 favorable als visitants, donava, merescudament, el subcampionat al Santa Eugènia.

Foto Mireia. Els primers taulers de la darrera ronda.

Conclusió: El Banyoles, amb un equip molt potent, s’ha imposat en el primer “Tramuntana” merescudament.


Foto Mireia. En primer terme, de cara, els darrers taulers del Banyoles. (Marques, Perdomo i Ponsi)

El Santa Eugènia, ha jugat molt be les seves possibilitats, i ha imposat contra els equips de l’Atzucac la seva experiència. L’única derrota, i inicial, contra el Banyoles, amb una continuació immaculada, els ha donat el subcampionat.

A la fi, repartiment de premis (diplomes), pels equips guanyadors i, com sempre, foto d’agermanament entre tots els participants.

A la foto hi manquen alguns jugadors de l’Atzucac que, donada l’hora que era, han marxat als mòduls respectius a dinar.

Foto Mireia. Els jugadors de tots els equips participants, agermanats. Els guanyadors, lluint els diplomes acreditatius del seu resultat.

Em consta que algú, en marxar ha tingut algun problema amb les màquines subministradores de productes, però que ha estat solucionat ben aviat, pel personal del Centre.

El proper torneig “Tramuntana” (Tramuntana de Primavera) tindrà lloc el diumenge 13 de maig i, segurament serà un equip de l’Atzucac i tres equips visitants.

Os mantindré informats. Gràcies.

Elias Muratet.